VISA Electron Mastercard VISA Dankort + VISA/Dankort JCB American Express Diners MobilePay

Slibning af emner

Oprettet d.

Slibning af emner


Når man sliber sine emner, er det en god ide, ikke at springe for meget i kornstørrelser. Ved slibning laver man ridser, og ved at skifte op i kornstørrelse, laver man mindre ridser. Springer man for meget op i kornstørrelse, er det svære at fjerne de ridser man laver fra den forrige slibning. Starter man f.eks ved K80 er det næste skridt enten K100 eller K120. Man må gerne springe en kornstørrelse over, men ikke anbefalet at springe flere over. En vigtig ting ved pudsning/slibning, er bevægelse. Holder man slibematerialet stille, laver man dybere ridser, som så er svære at fjerne. Bevægelse på langs af emnet/maskinen, så man ikke kører i eget spor. Der finder mange forskellige slibe materialer, ikke anbefalet er klassisk sandpapir, da det er mere urent, og der kan være større forskel på korn, som laver større ridser. Da det er lavet med papirbaggrund, knækker det også, så man ikke har fleksibilitet, og så ridser man også mere.

Smergellærred


Smergellærred er rigtig velegnet, der kan man få mange forskellige kvaliteter, alt afhængig af fabrikat, kan man opleve flere urenheder på nogen, smergellærred er fleksibelt, som man kan slibe mere ujævnheder, konturer osv. Smergellærred er lavet med en aluminium oxid slibemateriale, som er bedre og mere præcist end sandpapir.

Slibenet


Slibenet er en nyere form for slibemateriale, fås også i flere kvaliteter, og med forskellige slibe materialer. Fås bla. med aluminiumoxid eller keramisk belægning.
Abranet ACE fra MIRKA er f.eks med en keramisk belægning, som gør at det holder meget længere, det afleder varmen bedre, og fordi de laves på net, støver det mindre, da støver trænger igennem nettet, og ikke slynges af, som på papir og smergellærred.